Selecteer een pagina

Over mij

Toen

Maar liefst 15 jaar werkte ik bij Milieudefensie: een geweldige milieuclub waar bevlogen en kundige – en hele leuke! – mensen werken. Ik begon als directiesecretaresse, coördineerde projecten met jongeren, betrok mensen bij acties, organiseerde vele bijeenkomsten, was beeldredacteur en eindigde als communicatieadviseur.

In een modderbad

Met collega’s voerde ik regelmatig op ludieke wijze actie: ik zat als Miss Piggy in een modderbad om megastallen de wereld uit te helpen, zwom in de Hofvijver voor een beter klimaatbeleid, liet mijn ABN AMRO-pas doorknippen om over te stappen naar een duurzame bank en organiseerde de EKO-tellingen in supermarkten.

Ik schreef…

In alle functies schreef ik veel. Vaak om mensen te inspireren om mee te doen. Dat vond ik het allerleukst om te doen en dat kon ik goed. Daarom werd ik uiteindelijk communicatieadviseur en kon ik mijn ei echt kwijt: door te werken met woord en beeld de wereld een beetje mooier maken.

Mijn eerste foto-opdracht

Ergens halverwege mijn carrière bij Milieudefensie wilde ik meer doen met fotografie. Ik bood aan om te fotograferen in ruil voor een bijdrage aan een nieuwe camera. Daarmee had ik meteen mijn eerste opdracht binnen: 6 portretten maken van mensen die langs de A10 wonen, voor een flyer die 100.000 keer gedrukt werd. Dat was spannend – de camera moest eerst gekocht – maar een prachtige flyer was het resultaat.

En toen werd ik beeldredacteur

De jaren daarop volgde ik cursussen, maakte ik vele foto’s tijdens bijeenkomsten en acties en werd ik de eerste beeldredacteur van de organisatie. Hier vind je voorbeelden van mijn werk.

Ik ging verder

Ook al was weggaan heel lang ondenkbaar, na 15 jaar vond ik het genoeg. Ik ging verder. Maar… de band met Milieudefensie bleef want na een sabbatical vroegen mijn ex-collega’s me voor losse schrijf- en fotografieklussen.

Bedside Singers Nederland

In 2016 begon ik met zingen bij de Bedside Singers Amsterdam, voor mensen in de laatste levensfase. We waren het eerste koor in Nederland dat zong (en zingt!) voor deze speciale doelgroep. In 2019 wonnen we de Over Hoop Prijs en groeiden we uit tot een bloeiende stichting met een landelijk netwerk van koren: Bedside Singers Nederland. Ik ben er best trots op dat ik deze mooie stichting heb opgebouwd en vormgegeven, samen met Petrie Akkerman.

Nu

Inmiddels ben ik met veel plezier zzp-er. Ik werk met liefde voor een aantal trouwe opdrachtgevers. Naast mijn communicatiewerk houd ik van zingen, toneelspelen, ukelele spelen en zeilen.

Samen met mijn man Rob zorg ik voor onze dochter Silke.